picture-2600 (1)

Healthty Dogs massage behandelingen

Staat uw Doodle of hondenvriend de hele dag aan?
rent hij/zij van links naar rechts door het huis?
Ervaart u zelf of uw maatje stress of onrust hiervan?
Of is uw maatje al wat ouder en begint hij/zij wat strammer te bewegen?
Of gewoon ter onderhoud van de gezondheid van u trouwe viervoeter wenst u massage in te zetten?


Dan is hondenmassage interessant.


Masseren kan zowel genezend als preventief ingezet worden waardoor het heel veelzijdig is, zowel lichamelijk als bij gedragsproblemen. Voor iedere hond is er wel een massage mogelijk: zoveel honden zoveel mogelijkheden.


Als een hond uit balans is zie je dit niet alleen terug in zijn houding, emoties en gedrag maar, ook in het lichaam. Door het lichaam goed te observeren in beweging en stand en het systematisch te palperen, kun je spanningsgebieden opsporen en met massage gericht aanpakken. Naast de stress reducerende werking, kan massage vaste lichamelijke en gedragsmatige patronen doorbreken en het natuurlijke evenwicht herstellen.


Het nut van aanraking is door de wetenschap bewezen. Het maakt onderdeel uit van één van de positieve systemen in de hersenen en kan daarmee meer balans brengen in de emoties van de hond. Aanraken kan ook een negatieve associatie hebben gekregen door eerder opgedane nare ervaringen. Als we in communicatie met de hond aanrakingen kunnen introduceren, volgt een positieve associatie en volgt de doorwerking op het zenuwstelsel en alle lichamelijk processen die daarmee in verbinding staan.


Heeft u interesse? Contact formulier

Hoe ziet een behandeling/consult er uit?


Massage is observeren, voelen, weten en doen.
Ik wil graag een goed beeld krijgen van je hond. Om dit in kaart te brengen ontvang je als eerste een intake formulier van mij.
Dit formulier bespreken wij gezamenlijk voor aanvang van de behandeling.
Ik start met het lichaam nauwkeurig af te voelen op aandachtsgebieden in de spieren, gewrichten, huid, bindweefsel, vacht etc. Vervolgens gaan we de hond observeren, eerst in stilstand daarna in beweging. Vervolgens weten we met de bevindingen waar de focus ligt en kunnen we gericht gaan masseren.


Wanneer er uit de intake, observatie of palpatie redenen zijn die mogelijk risico’s met zich meebrengen tijdens het masseren zal de behandeling alleen na schriftelijke toestemming van je dierenarts of specialist plaatsvinden.


Deze massage behandelingen zijn niet uitsluitend gericht op Doodles, maar ook voor andere hondenrassen van toepassing


Workshop


Als gediplomeerd kynologisch Masseur gevorderd is het ook mogelijk een 1 op 1 of voor een klein groepje een workshop te presenteren. Neem gerust contact op om de wensen en invulling hiervan samen af te stemmen.