picture-2600 (1)

BEHANDELINGEN     

                                                                                                          klik hier voor : COVID-19 Protocol

Vachtverzorging excl. wassen en drogen

Borstelen en klitvrij maken met de Activet borstel inclusief het vrijknippen van de oogjes, het knippen van de voetzooltjes en het poepertje, het nakijken en eventueel plukken van de oren.
Bij een mini (35-43 cm) ben ik ongeveer 1 uur bezig,
bij een medium (43-53 cm) ongeveer 1 uur & 15 minuten en
bij een standaard (53-63 cm) ongeveer 1,5 uur.


Borstel – Beauty abonnement (vooraf te plannen data); een reeks van 5 behandelingen vooruit te plannen zodat u geen omkijken heeft naar de vachtverzorging van uw Doodle, waarbij uw viervoeter zijn of haar borstel beauty verzorging krijgt.


Volledige trimbeurt excl. wassen en drogen


Vachtverzorging zoals hierboven omschreven inclusief het knippen van je gehele Doodle. Voorafgaande aan de beauty behandeling zal ik vragen naar de gewenste lengte en eventuele andere wensen.
Bij een mini (35-43 cm) ben ik ongeveer 3 uur bezig,
bij een medium (43-53 cm) ongeveer 3,5 uur en
bij een standaard (53-63 cm) ongeveer 4 uur.


Borstel – Complete Beauty abonnement (vooraf te plannen data); een reeks van 5 behandelingen vooruit te plannen zodat u geen omkijken heeft naar de vachtverzorging van uw Doodle, waarbij uw viervoeter zijn of haar complete beauty verzorging krijgt, inclusief het knippen van je gehele Doodle.


Vacht lengte en UV licht
De vacht werkt als een bescherming van de huid., zowel tegen warmte als tegen kou.
Haal je deze weg dan is de huid net zo gevoelig als de humane huid en kan de huid door zonlicht verbranden of kan zelfs huidkanker geinitieerd worden. Daarnaast geldt hoe minder gepigmenteerd de huid is, hoe gevoeliger. Qua vachtlengte zal ik dan ook in principe nooit korter dan ci 3 cm lengte gaan. (Uitsluitend bij extreme vachtproblemen zal in overleg een andere lengte besproken worden)


Wassen en drogen

Bestaat uit het wassen van je Doodle en gebruik van een crème spoeling, waarna ik de vacht droog met een waterblazer.


Puppy Beauty Borstel intro

Vanaf 5 maanden is je doodle klaar voor zijn/haar eerste trimbeurt. Deze kleine trimbeurt bestaat uit borstelen met de Activet borstel, het vrij knippen van de oogjes, het poepertje en de voetzooltjes, het nakijken en eventueel plukken van de oren en het nakijken en eventueel knippen van de nagels. Dit duurt ongeveer een uur. Ook informeer ik u hoe de pup te borstelen. Maat advies welke borstel en materialen voor de vachtverzorging van uw pup voorlopig qua vacht het meest geschikt zijn om te gebruiken.
En uiteraard zal ik u leren hoe u uw Doodle kunt voorbereiden op vervolg borstel- en trimbeurten.


Extra kosten bij klitten

Indien de vacht dermate in de klit zit waardoor het uitborstelen langer duurt dan gemiddeld zal ik extra kosten in rekening moeten brengen. Dit is 25,00 euro per half uur.
Als Doodle schoonheidsspecialist is mijn handelsmerk het knippen van doodles. Ik ben dan ook geen voorstander van scheren, omdat veel Doodles een hele gevoelige huid hebben en die huid door het scheren geïrriteerd kan raken, wat kan leiden tot ernstige huidproblemen. Indien de behandeling voor de hond te lang gaat duren zal ik een vervolg afspraak met u maken. Het vertrouwen van de hond op tafel en zijn of haar welbevinden staan voor mij altijd voor op.